Buldan MYO Öğrencileri Buldan Beyler Konağı’nda Sergi Açtı

25.04.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu (Buldan MYO) Mimari Restorasyon Programı öğrencilerinin Geleneksel Konut Mimarisi Dersi kapsamında yaptıkları çalışmalar ‘Yeşilçam Filmleri Üzerinden Mekân Okuma Sergisi’ etkinliği ile Buldan Beyler Konağı’nda ziyarete açıldı.

PAÜ Buldan MYO Mimari Restorasyon Programı öğretim elemanı Öğr. Gör. Gamze Sayın ve Öğr. Gör. Erkan Baloğlu’nun yürütücülüğünde hazırlanan ‘Yeşilçam Filmleri Üzerinden Mekân Okuma Sergisi’nde yer alan öğrenci çalışmaları beş gün boyunca (24-28 Nisan) Buldan Beyler Konağı’nda sergilenecek. Buldan halkı ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinliğe; Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Vural, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Çapacıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Turgay Temel, Doğal Hayat ve DENFOT Başkanı Sait Yalçın,  Buldan's Tekstil sahibi İhsan Dönmez katılım sağladılar.

Ders kapsamında yapılan çalışmaların sergilendiği etkinlik hakkın bilgi veren Öğr. Gör. Gamze Sayın şu bilgileri verdi: “Buldan MYO Sosyal ve Kültürel Etkinlik Topluluğu öğrencilerimiz ve Mimari Restorasyon Programı öğrencilerimiz ile birlikte düzenlediğimiz sergimizde beş gün süreyle dört Yeşilçam Filmi (Selvi Boylum Al Yazmalım, Neşeli Günler, Hababam Sınıfı, Mavi Boncuk) akşamları izlenecek sergilenecek. Sergilenen öğrenci projelerinde ise mekân okuma hakkında filmler üzerinden çeşitli değerlendirmeler yapıldı. Yirmi dokuz adet film üzerinden çalışmalar gerçekleştirildi. 1965’ler ile 1980’ler tarihleri aralığındaki filmler ele alındı. Ele alınan filmler üzerinden öğrencilerimiz tarihi mekan proje maketlerini çalıştı.”

Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak ile Buldan MYO Müdürü Prof. Dr. Yıldıray Turhan ve Buldan MYO öğretim elemanı Öğr. Gör. Gamze Sayın’ın birlikte gerçekleştirdiği sergi açılışının ardından sergi gezilerek çalışmalar hakkında bilgiler paylaşıldı. Serginin gezilmesinin ardının günün anısına toplu fotoğraf çekildi. Ayrıca açılış sebebiyle düzenlenen kermeste, Öğr. Gör. Melek Arpacı Gündoğan yürütücülüğünde Moda Tasarım Programı öğrencilerinin hazırladığı ahşap baskı çanta, kırlent ve runner gibi çalışmaların yanında çeşitli yiyecekler tezgâhlarda satışa sunuldu. 28 Nisan 2024 tarihine kadar açık kalacak sergi 17.00-21.00 saatleri arasında açık kalacak olup, sergi boyunca her akşam saat 20.00’de ise film gösterimleri de gerçekleştirilecek.

İlgili Haberler