Serinhisar MYO Öğrencilerinden Kuşadası Gezisi

30.04.2024

Serinhisarlı hayırsever iş insanı Cevriye Esen, Serinhisar Meslek Yüksekokulu (Serinhisar MYO) öğrencilerini Aydın Kuşadası’nda sahibi olduğu Ephesia Hotel’de ağırladı.

Serinhisar ilçesine üniversite kazandırılması düşüncesiyle Meslek Yüksekokulu yapılması yönünde teşvik ve öncülük eden ve yüksekokul binasının yapımında yüklü miktarda katkı sağlayan, aynı zamanda Serinhisar Belediyesi ve Serinhisar Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin de okulun eksiklerinin tamamlanması çalışmalarında da destek sağlayan Serinhisarlı hayırsever iş insanı Cevriye Esen, Serinhisar MYO öğrencilerini Aydın / Kuşadası’nda sahibi olduğu Ephesia Hotel’de ağırladı.

Serinhisar Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından kurulan Aktif Kariyer ve Kültür Topluluğu yönetimi; Aydın Afrodisias ve Magnesia Antik Kentleri, Kuşadası, İzmir; Şirince, Meryem Ana Evi, Efes Antik Kenti, Bafa Gölü ve Muğla / Milas güzergâhı gezi planlamalarına katkı sağlanmasına yönelik Serinhisar Meslek Yüksekokulu İdaresi’nden iş insanı Cevriye Esen ile iletişime geçti. Serinhisar MYO’ya sürekli ziyaretleri ve okulun resmi davetlerine devamlı katılımları ile meslek yüksekokulu ile bağlarını sıcak tutan Cevriye Hanım, meslek yüksekokulu idaresi tarafından iletilen öğrencilerin talebine kayıtsız kalmadı ve öğrencilerin Kuşadası’nda bulunan Ephesia Hotel’de ücretsiz konaklamalarına imkân sağlama sözü verdi.

Bu bağlamda gezi güzergâhı kapsamında Afrodisias ve Magnesia ziyaretleri sonrası öğleden sonra otele gelen öğrencileri ve MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Ekinci, Müdür Yardımcısı ve PAÜ Aktif Kariyer ve Kültür Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. Mikail Hocaoğlu ve Yüksekokul Sekreteri Âdem Şen’i otelde karşılayan Cevriye Esen ve ailesi öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

Sohbet esnasında Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Ali Ekinci; öğrencilere ve aileye hitaben, okulun kuruluş süreci ve gelmiş olduğu noktaya dair bilgilendirme yaparak, öğrencilerin Cevriye Hanım’ın eğitime vermiş olduğu önem ve fedakârlığı ifade etmiş ve bu öneme hitaben birçok Üniversite’de ücretsiz ulaşım ve konaklamalı böyle öğrenci merkezli desteğin herkes tarafından verilemeyeceği ifade ederek, Cevriye hanıma, aynı zamanda öğrenciler ile birlikte gezi programına dâhil olan Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cevriye hanımın kardeşi Nizamettin Ekiz Beye, otelde öğrencilere eşlik eden Cevriye hanımın kızı Nuray Esen Kıvrak ve Eşi Mustafa Kıvrak Beye teşekkürlerini iletti.

Hayırsever iş insanı Cevriye Esen ise yaptığı konuşmada yaptırmış olduğu okulun öğrencileri ile bir araya gelmiş olmanın mutluluğundan bahsederek, okuldan mezun olan ve mezun olacak olan öğrencilerin ülkemiz adına önemli işlerde çalışıp, hizmetler vereceğinden şüphe duymayacağını ve bununla gurur duyacağını ifade etti. Esen, hali hazırda otellerinde mezun öğrencilerden çalışanlar olduğunu, mezuniyet sonrası başarılı olan öğrencilerden istihdam edebileceklerini, yaz dönemlerinde de eğitim masraflarına katkı sağlamak adına sezon çalışanları arasında öğrencilerin çalışabileceğini ve bu güzel buluşmanın tekrarları ve benzerinin gelecekte de devam etmesi temennisi ile sözlerine son verdi.

Serinhisar Meslek Yüksekokulu İdaresi, başta gezinin teşvik ve öncülüğünden dolayı konaklama imkânı sağlayan Cevriye Esen’e, ücretsiz ulaşım imkânı sağlayan Serinhisar Belediyesi ve Merkezefendi Belediyesi’ne, katkılarından dolayı Serinhisar Belediyesi Meclis Üyesi Serinhisar MYO öğrencisi Ayşe Borucu’ya, gezinin gerçekleştirilmesinde emek harcayan Nizamettin Ekiz’e, öğrenci topluluğu danışmanı Öğr. Gör. Mikail Hocaoğlu ve Topluluk Yönetimi’ne teşekkürlerini sundu.

Sohbet sonrası öğrencilerle birlikte fotoğraf çekimi yapıldı ve sonrasında öğrenciler serbest zaman kapsamında otel imkânlarından da faydalanarak Kuşadası gezilerini yaptılar. Konaklama sonrası İzmir; Şirince, Meryem Ana Evi, Efes antik kenti, Bafra Gölü ve Muğla- Milas güzergâhlarında geziler yapılarak gezi tamamlandı.

İlgili Haberler