PAÜ Coğrafya Bölümü Öğrencileri Doğada Coğrafi Becerilerini Geliştirdi

07.05.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Coğrafya Bölümü öğrencileri, Kınıklı merkez kampüsünde gerçekleştirilen bir etkinlikle harita okuma becerilerini ve mekânsal analiz yeteneklerini geliştirdiler.

PAÜ İTBF Coğrafya Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Cennet Şanlı, Dr. Öğr. Üyesi Selahattin Akşit, Dr. Öğr. Üyesi Rauf Belge, Dr. Öğr. Üyesi M. Oruç Baykara, Araş. Gör. Dr. Cansu Duman ve doktora öğrencisi Hasan Akpınar’ın organize ettiği, Denizli Oryantiring İl Temsilcisi İbrahim Gümüş ve Antrenör Gökhan Koç'un liderliğinde gerçekleştirilen etkinlik öğrencilere coğrafi bilgilerini sahada uygulamanın yanı sıra doğal güzelliklerle iç içe olma şansı verdi.

Oryantiring etkinliği, öğrencilere harita okuma, mekânsal analiz ve navigasyon konularında pratik deneyim kazandırdı. Ayrıca, ekip içinde işbirliği yapma ve problem çözme yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıdı.

Pamukkale Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencileri, bu tür etkinliklerle teorik bilgilerini pratik uygulamalara dönüştürme imkânı bulurken aynı zamanda, doğal çevreyle etkileşim kurarak, coğrafi konuları daha derinlemesine anlama fırsatı elde etti.

İlgili Haberler