Değişimle gelen öğrenciler bilgilendirildi

17.04.2017

121 farklı üniversite ile karşılıklı olarak çeşitli değişim programları yürüten Pamukkale Üniversitesi’nde Erasmus+, Mevlana ve genel anlaşma kapsamında gelen öğrenciler için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Pamukkale Üniversitesi, 21 Avrupa Birliği ülkesi ile Erasmus+ anlaşmasına, 13 ülke ile Mevlana anlaşmasına ve 23 ülke ile genel anlaşma protokolüne sahip olup, toplamda 121 farklı üniversite ile karşılıklı olarak çeşitli değişim programları yürütüyor.

Bu kapsamda, Pamukkale Üniversitesi Erasmus+ 2017-2018 Akademik döneminde yerleşen 355 öğrenci için Erasmus+ bilgilendirme toplantısı yapıldı. Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, giden öğrenciden sorumlu personel Ferah Önel ve Duygu Turgut öğrencilere bilgilendirmelerde bulundu. İlginin büyük olduğu toplantıda Erasmus+ hareketlilik faaliyetinden faydalanacak öğrencilere süreç boyunca izleyecekleri basamaklar hakkında bilgi verildi ve öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı.

Öte yandan, 2017-2018 akademik yılı Erasmus+ değişim faaliyetleri için Ulusal Ajansa hibe için başvuran Pamukkale Üniversitesi, 160 Yükseköğretim Kurumu arasında 642 bin 100 Avro hibe hak ederek bu kurumların içinde ilk 14’de yer aldı.

GELEN ÖĞRENCİLERİNE YEMEK VERİLDİ

Pamukkale Üniversitesi’ne 2016-2017 bahar döneminde Romanya, Litvanya, Kazakistan, Hollanda ve Güney Kore’den gelen 24 öğrenci ile Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nü bir araya getiren bir yemek düzenlendi. PAÜ Kırmızı Salon’da düzenlenen yemekte yabancı öğrencilere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Zeha Yakar, Uluslararası İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. H. Simay Karaalp Orhan, bölüm koordinatörleri, Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü personeli ve öğrenciler eşlik etti. Neşeli bir ortamda geçen yemekten mutlu bir şekilde ayrılan öğrenciler, memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.

İlgili Haberler