Beyaz önlükler giyildi

20.11.2016

Pamukkale Üniversitesi’nde 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Geleneksel Beyaz Önlük Giyme Töreni yapıldı. Toplam 194 hekim adayı beyaz önlüklerini giydi.

Her yıl geleneksel olarak Tıp Fakültesi 1. Dönem öğrencileri için düzenlenen “Beyaz Önlük Giyme Töreni” PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Erdur, Tıp Fakültesi dekan yardımcıları, hastane başhekim yardımcıları, akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Erdur bir konuşma yaptı. Prof. Dr. Erdur konuşmasında “Beyaz önlük, hekimliğin simgesi ve hekimin şerefidir. Beyaz önlüğün kendisi bizim doktor olmamızı sağlamaz ancak, doktor olarak tanınmamızı sağlar. Beyaz saflıktır, beyaz temizliktir, beyaz aydınlıktır. Pamukkale Üniversitesi’nde yıllardır uygulanan bu tören artık geleneksel bir hale gelmiştir. Üniversitemiz yaklaşık 25 yıllık birikimi ile köklü bir üniversite haline gelmiştir. Tıp fakültemiz başlangıçtan bu yana aktif eğitimi esas alarak eğitim yapan ve tıp eğitiminde akredite olmayı başarmış bir tıp fakültesidir. Bu da fakültemizi, bir çok eşdeğerine göre daha ön plana çıkarmaktadır” dedi.

Konuşmanın ardından PAÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nalan Oğuzhanoğlu “Damgalama” konulu açılış dersini verdi.

Açılış dersinin ardından Tıp Fakültesinde bu yıl eğitim öğretime başlayan 194 öğrenci beyaz önlüklerini giydi.

İlgili Haberler