Acıpayam MYO’da Aydem İle Kariyer Söyleşisi Gerçekleştirildi

26.04.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acıpayam Meslek Yüksekokulu (MYO), Kariyer Planlama Dersi Kapsamında öğrencilerini sektörden uzman isimlerle buluşturmaya devam ediyor.

Her hafta farklı konu ve konuklarla öğrencilerin kariyer gelişimlerine katkı sağlamayı hedefleyen Acıpayam MYO, bu kapsamda Aydem Enerji GDZ Yatırım İnsan Kaynakları Uzmanı Makbule Rumeysa Akyürek’i ağırladı. Öğretim görevlilerinin ve MYO bünyesindeki tüm programlardan çok sayıda öğrencinin ilgiyle dinlediği söyleşide özellikle CV hazırlama ve mülakat teknikleri konuları ayrıntılarıyla ve örneklerle ele alındı.

İş arama ortamlarındaki filtreler, adaylarda aranan özellikler, kamu ve özel sektörde kariyer için öncelikle yapılması gerekenler, LinkedIn isimli küresel platformun diğer iş arama ortamlarından farkları, Aydem Enerji’de staj olanakları, şirketin değerleri, sosyal sorumluluk projeleri, mülakatta insan kaynakları uzmanlarının nelere dikkat ettiği gibi konuların çeşitli örneklerle anlatıldığı söyleşi öğrenciler tarafından ilgi ile dinlendi. İş dünyasında kendine yatırım yapan adayın ön plana çıkacağının altı çizildi. Bu nedenle yeni mezun adayların kendilerine nasıl ve nerelerde yatırım yapabilecekleri anlatıldı. Yeni mezunların CV’lerini nasıl daha zengin hale getirebilecekleri de ele alınırken mülakatta beden dilinin kullanımına ilişkin de bilgiler aktarıldı.

Kendi kariyer öyküsünden de anekdotlar paylaşan konuşmacı Makbule Rumeysa Akyürek, verdiği bu örneklerle de öğrencilerin kariyer yolculuğuna rehber olabilecek önemli bilgiler paylaştı. Öğrencilere iş dünyasına, kariyer yönetimine ilişkin oldukça faydalı bilgiler sunan bu sektör buluşması, Acıpayam MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Tülay Baran’ın konuşmacı Makbule Rumeysa Akyürek’e teşekkür belgesi takdim etmesiyle son buldu. Program sonrasında da oldukça yoğun ilgi gören Akyürek, öğrencilerden gelen bire bir soruları da yanıtlamaya devam etti.

İlgili Haberler