Acıpayam MYO Çocuk Gelişimi Drama Atölyesi Gerçekleştirdi

29.04.2024

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Acıpayam Meslek Yüksekokulu (Acıpayam MYO) Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri Öğr. Gör. Nisan Cansu Ertan’ın yürüttüğü Çocuk ve Drama dersi kapsamında ‘Küçük ve Büyük Devler’ isimli drama atölyesine katıldı.

Acıpayam MYO spor salonunda gerçekleşen atölyenin yürütücülüğünü okul öncesi öğretmeni ve drama lideri Ayfer Karacalı yaptı. Dramanın ısınma, canlandırma ve değerlendirme aşamalarını içeren atölyeye katılan öğrenciler mesleki hayatlarında uygulayabilecekleri etkinlik örneklerini deneyimleme fırsatı buldu. Eğitici eğitimi niteliğinde olan bu atölyede okul öncesi dönemde drama etkinliklerinin uygulanması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlara da değinildi.

Öğrencilerin aktif katılımı ve yaratıcı görüşleriyle şekillenen atölye, aynı zamanda öğrenci merkezli uygulamalara örnek teşkil etti. Atölye bitiminde Ayfer Karacalı öğrencilerle birlikte bu eğitimi değerlendirdi. Bu değerlendirmede öğrenciler atölyede öğrendikleri bilgileri ileride kendi sınıflarında kullanabileceklerini dile getirdi.

İlgili Haberler